Британският уличен художник Банкси показа нов свой графит в Ню

...
Британският уличен художник Банкси показа нов свой графит в Ню
Коментари Харесай

Графити артист изрисува Ню Йорк в защита на турска художничка

Британският махленски художник Банкси сподели нов собствен графит в Ню Йорк, с който показва митинг против лишаването от независимост на турската художничка Зехра Доган, заяви Artprice.
Зехра Доган беше наказана през март предходната година, тъй като изобразил унищожаването на преобладаващо кюрдски град с флага на Турция над руините, съобщи БГНЕС.
" Аз в действителност ѝ съчувствам. Нарисувал съм неща, които са доста по-достойни за наказване и отнемане от независимост ", споделя Банкси в изказване пред „ Ню Йорк Таймс “.
21-метровият графит на Банкси се състои най-вече от черни черти, които образно съставляват решетки на затворнически килии и броят на дните, които Доган е прекарала в пандиза. (Подобна поредност от черти неотдавна се появи и в друго протестно изображение - " Паркленд 17 ", което отбелязва броят на американците, убивани с оръжия всекидневно.) Образ на самата Доган се демонстрира зад решетките си, като в лявата ръка тя е хванала решетката, която е изобразена като молив. „ Free Zehra Dogan “ е написано в долния десен ъгъл. Самата тя към момента има 18 месеца, за излежаване в пандиза и евентуално не знае за графита. Той е взаимна работа с художника на графити Борф, който също е бил в пандиза поради своя работа.
Произведението на Доган, поради което тя е наказана пък бе проектирано над графита. То се основава на фотография на кюрдския град Нусайбин, който е отчасти опустошен през 2015 година по време на борба сред турската войска и кюрдските бойци. Доган написа в Twitter, че е затворена за изобразяване на " турски флагове върху унищожени здания ", а по-късно известието й бе изтрито.
Наблизо, на 14-та улица и Шесто авеню се появи друга работа на Банкси, въпреки и доста по-малка като размер: плъх, който се движи в часовника на някогашната банкова постройка, която скоро ще бъде разрушена.
Вижте тези и други рисунки на художника в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР