Британският режисьор Сам Мендес получи наградата на гилдията на режисьорите

...
Британският режисьор Сам Мендес получи наградата на гилдията на режисьорите
Коментари Харесай

Сам Мендес получи голямата награда на гилдията на режисьорите

Британският режисьор Сам Мендес получи премията на гилдията на режисьорите в Съединени американски щати за извънредно достижение в игрален филм за историческата драма " 1917 ". Това се смята за най-голямото отличие при премиите на гилдията на режисьорите, които са мощен индикатор за идните оскари. Откакто от 1948 година гилдията дава премия за най-хубав игрален филм, едвам 7 от победилите филми не са прибирали " Оскар ".

" Бях извънредно благополучен да печеля тази премия преди 2 десетилетия ", сподели в речта си Мендес, визирайки 1999 година, когато сграбчи оценката за " Американски прелести ". Тогава филмът беше и събитието на оскарите, получавайки 5 награди в най-важните категории, в това число за най-хубав филм, за постановка, като Кевин Спейси завоюва " Оскар " за основна мъжка роля.

Действието във кино лентата се развива в един-единствен ден през април 1917 година В един дълъг кадър са проследени прекарванията на двама английски бойци, изпратени във вражеската територия като съгледвачи, с цел да спрат офанзива към оттеглящи се немски бойци. Оттеглянето се оказва капан и изгубили връзка със своята част, двамата се оказват единствената вяра за спасяването на живота на стотици английски бойци.

Наградата за дебютен игрален филм отиде при Алма Хар’Ел за Honey boy, повдигащ казуса за децата с родители алкохолици. Стивън Богнар и Джулия Райхарт получиха оценката в категорията за документален филм за " Американска фабрика " - роман за това по какъв начин закрита фабрика на " Дженеръл мотърс " е открита отначало, само че с китайски служащи. Лентата е първият филм, продуциран от Барак и Мишел Обама посредством тяхната компания Higher Ground Productions.

Бил Хейдър получи премията за комедиен сериал за " Бари ", а Йохан Ренк - тази за най-хубав минисериал за " Чернобил ", който бележи извънредно сполучлив фестивален сезон. Никол Касел пък си отиде с премията за най-хубав трагичен сериал за Watchmen. Това затвърди позициите на HBO, защото и трите сериала са продукции на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР