Британският разследващ сайт Bellingcat (Белингкат) съобщи, че ръководителят на екипа,

...
Британският разследващ сайт Bellingcat (Белингкат) съобщи, че ръководителят на екипа,
Коментари Харесай

Bellingcat разкрива: Заснетият в паркинг на Емко в София е отровител на Скрипал

Британският проверяващ уебсайт Bellingcat ( " Белингкат " ) заяви, че ръководителят на екипа, направил покушението с нервнопаралитично вещество новичок против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри, е същият човек, сниман в подземния паркинг на компанията " Емко " в София в деня на покушението против нейния притежател - оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Рботещият в " Белингкат " български публицист Христо Грозев разяснява, че става дума за Сергей Федотов, чието същинско име е Денис Сергеев, който е офицер от съветското военно разузнаване (ГРУ). Грозев прецизира, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има доста видеоматериали от пребиваванията на Сергеев във Англия, въз основата на които е открито сходството.

Емилиян Гебрев беше токсичен на 28 април 2015 година с вещество, което се допуска, че е било сложено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, само че оцеля.

Предполага се, че по сходен метод е изработен опита за отравяне на семейство Скрипал след слагане на новичок на дръжката на вратата на къщата на някогашния съветския разузнавач на 4 март 2018 година. " Белингкат " от дълго време твърди, че има връзка сред двата случая.

Преди два дни българската прокуратура повдигна обвинявания на трима съветски жители за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и шефа на " Емко ". Няколко дни преди този момент прокуратурата популяризира видеа, част от следствието за отравянето на Емилиян Гебрев, за които се чака видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР.

Тримата руснаци са упрекнати за това, че в интервала от 28.04.2015 година до 04.05.2015 година в гр. София, като съизвършители са създали опит съзнателно да умъртвят потърпевшите, като действието е осъществено посредством интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен темперамент (ФОС).

И на тримата съветски жители са издадени Европейски заповеди за арест, както и молби за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР