Британският разследващ сайт Белингкат съобщи, че ръководителят на екипа, извършил

...
Британският разследващ сайт Белингкат съобщи, че ръководителят на екипа, извършил
Коментари Харесай

Белингкат: Човекът от видеото в паркинг на Емко е ръководил екипа срещу Скрипал

Британският проверяващ уебсайт " Белингкат " заяви, че ръководителят на екипа, направил покушението с новичок против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри, е сниманият в подземния паркинг на компанията " Емко " в София в деня на покушението против оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

В понеделник прокуратурата популяризира записи от охранителните камери в подземния паркинг на оръжейната компанията. От тях се вижда, че незнаен мъж е обикалял към колите на " Емко ".

Мъжът с шапка и ръкавици е сниман на малко преди 14:00 ч. на 28 април 2015 година Същата вечер Гебрев е признат в болница със сиптомите на отравяне. От фрагментите се вижда по какъв начин мъжът влиза в паркинга и по-късно застава за малко сред два автомобила.

Държавното обвиняване обвинение разясни, че фрагментите са били изпратени за експертиза във ФБР. Целта била да се откри самоличността на мъжа.

Според работещия в “Белингкат “ Христо Грозев това е Сергей Федотов, чието същинско име е Денис Сергеев, оповестява БНР. По думите му Сергеев може да бъде разпознат по походката. Обясни, че има доста видеоматериали от пребиваването на съветския сътрудник в Лондон, които могат да бъдат съпоставени със записите от България, от които е „ доста евентуално “ да има и такива отвън гаража.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР