Британският производител на премиум клас алкохолни напитки Diageo заяви, че

...
Британският производител на премиум клас алкохолни напитки Diageo заяви, че
Коментари Харесай

Производителят на Guinness спира да използва пластмаса в опаковките

Британският производител на премиум клас алкохолни питиета Diageo съобщи, че стопира да използва пластмаса в мултиопаковките на своята ирландска марка Guinness.

Компанията употребява пластмаса при пакетиране на промоционални комплекти, когато би трябвало да сплоти няколко свои продукта в една цяла опаковка. Пластмасовите детайли в опаковките на Harp Rockshore и Smithwick също ще бъдат отстранени като част от самодейността на Diageo за 16 милиона паунда, написа BBC.

Промяната ще вкара няколко типа опаковки от 100 % рециклируем или биоразградим картон. Очаква са новите опаковки да се появят на пазара от август тази година.

Все повече компании се причисляват към концепцията да бъдат зелени. Carlsberg стартира да употребява лепило вместо найлонови опаковки, при комплектуването на няколко продукта. Тереза Мей предложи да се вкара възбрана за потреблението на всички пластмасови боклуци, които имат опция, до 2042 година.

Nestle също приключи използването на пластмасови сламки и стартира да употребява хартиени.

Заводът на Diageo в Северна Ирландия ще бъде първият обект от компанията, който ще стартира да създава новите опаковки. Производителят на алкохол влага 8 милиона паунда във фабриката в източен Белфаст за новата концепция.

Опаковките ще бъдат изнасяни за доста страни по света, някои от които Съединени американски щати, Канада, Южна Корея и Европа.

От Diageo споделят, че пластмасата в техните опаковки е под 5 %, само че измененията ще понижат отпадъка от тях с 400 тона годишно.

" Управлението на въздействието ни върху околното среда е значимо за планетата и финансовата резистентност на нашия бизнес. Вече имаме една от най-устойчивите пивоварни в света, а неотдавна ще имаме и най-устойчивите опаковки. Това са положителни вести за планетата и за нашия бизнес ", споделя Оливър Лумс, шеф на Diageo в Ирландия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР