Британският престолонаследник принц Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор навърши 70

...
Британският престолонаследник принц Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор навърши 70
Коментари Харесай

Принц Чарлз в очакване на кралската корона

Британският престолонаследник принц Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор навърши 70 години. Той е най-големият правоприемник на кралица Елизабет II и принц Филип (след него са принцеса Ан и принцовете Андрю и Едуард)
Галерия

Освен принц на Уелс, той е и херцог на Корнуол, херцог на Ротси, граф на Карик, барон на Ренфру, граф на Честър, лорд на Айълс и принц на Шотландия. В случай че стане монарх, се чака да одобри името Чарлз III.

Принцът има и своя емблема от три бели пера, излизащи от златна корона. По мотив неговия празник, английското кралско семейство снима празнична фотосесия в градината на „ Кларънс хаус “, където живеят принц Чарлз и брачната половинка му Камила.
Галерия

До 8-годишната си възраст принц Чарлз е обучаван вкъщи, по-късно учи в частни учебни заведения, учи археология и антропология, а по-късно и история в Кеймбриджкия университет.
През 1970 година получава бакалавърска степен по изкуствата. След 15-годишен брак с лейди Даяна, той се дами (на 9 април 2005 г.) за Камила Паркър Боулс.

az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР