Британският премиер Риши Сунак заяви, че министърът на отбраната Бен

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че министърът на отбраната Бен
Коментари Харесай

Риши Сунак: Световните лидери обсъждат кой да оглави НАТО - Бен Уолъс е много уважаван

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че министърът на защитата Бен Уолъс е доста почитан, отговаряйки на въпрос за кандидатурата му за идващ общоприет секретар на НАТО, съобщи БНР.

Сунак добави че Англия постоянно е била с огромен принос за трансатлантическия боен съюз.

През май Бен Уолъс не скри упоритостите си да бъде идващият началник на НАТО. Днес Риши Сунак съобщи на конференция в Дувър, че сред международните водачи се водят диалози кой ще бъде идващия общоприет секретар на организацията.

" Мога да кажа, че Бен Уолъс се радва на огромно почитание измежду сътрудниците му по света, изключително за ролята, която изигра в Украйна. Ние сме една от дребното страни, които вземат участие във всички интервенции на НАТО и сме считани за същински водач в НАТО и съм уверен, че в случай че запитате настоящия общоприет секретар, той ще се съгласи с всичко, което споделих. " - съобщи английският министър председател.

Сунак обаче не отговори на въпрос дали лобирането за Уолъс да стане началник на НАТО е част от програмата му по време на визитата във Вашингтон тази седмица.

Тази заран " Дейли телеграф " популяризира известие, че има информация,
че това е една от точките на Сунак в идните му диалози с американския президент Джо Байдън.

Вестникът написа, че формален Лондон е угрижен, че французите и германците ще се обединят в опит да блокират опцията британец да получи поста и се приказва, че те поддържат премиера на Дания Мете Фредериксен да стане първата жена общоприет секретар на НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg