Британският премиер Риши Сунак заяви, че изпращането на изтребители на

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че изпращането на изтребители на
Коментари Харесай



Британският премиер Риши Сунак заяви, че изпращането на изтребители на Украйна ще изисква ме

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че изпращането на изтребители на Украйна ще изисква месеци, в случай че не години на образование и че той търси най-ефективния метод да се помогне на Киев да завоюва победа. Това става откакто в сряда някогашният министър председател Борис Джонсън разбуни духовете с изказване, че няма учредения да не се изпратят бойни самолети в поддръжка на Украйна.

В изявление за Пиърс Морган по TalkTV  във връзка на първите му 100 дни на ръководство, Риши Сунак сподели във връзка на войната в Украйна, че Англия постоянно беседва с украинците за „ най-правилната поддръжка, от която имат потребност “. Той означи, че страната му е била една от първите взели решение да изпратят съвременни танкове на Украйна и е била последвана от други.

Що се отнася до изтребителите обаче „ те са извънредно прецизна техника и изискват месеци и даже години хора да бъдат подготвени да ги ръководят “, посочи министър председателят.

По-рано министърът на защитата Бен Уолъс също предизвести, че снабдяването на Украйна с изтребители „ Тайфун “ и Ф-35, които са на въоръжение в кралските военновъздушни сили, не са „ магическата пръчка “, с която ще се реши войната. Бен Уолъс съобщи това в Портсмут на взаимна конференция с неговия австралийски сътрудник Ричард Марлс.

Американците към този момент отхвърлят апелите да изпратят техни изтребители Ф-16, само че някои други от западните сътрудници, в това число поляците, съществено поддържат самодейността.

Западните съдружници и украинците считат, че има ясни признаци, че съветските въоръжени сили готвят огромна атака, която евентуално ще съвпадне с първата годишнина от войната на 24 февруари.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР