Британският премиер Риши Сунак призова иранското правителство да даде обяснения

...
Британският премиер Риши Сунак призова иранското правителство да даде обяснения
Коментари Харесай

Британският премиер поиска обяснения от Иран за екзекуцията на Алиреза Акбари

Британският министър председател Риши Сунак прикани иранското държавно управление да даде пояснения връзка със гибелта и погребението на иранско-британския жител Алиреза Акбари , екзекутиран от Иран по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

" Режимът удължава страданието на фамилията и за жалост това е типично неуважение на главното човешко достолепие ", сподели Сунак пред Народното събрание и добави, че " в този момент Иран би трябвало да даде пояснения за събитията към гибелта му и за погребението му ".

На 14 януари Техеран се опълчи на апелите на Обединеното кралство и на Съединени американски щати и екзекутира Акбари, който преди години е бил заместник-министър на защитата на Иран.

Това накара Лондон да наложи нови наказания на ирански чиновници по-рано тази седмица, напомня организацията.

Лейбъристкият народен представител Анди Слотър сподели, че на следващия ден ще се срещне с министъра на външните работи на Англия дружно със фамилията на Акбари, което е живяло в изборния регион на Слотър. На срещата ще бъде поискана помощ от държавното управление в " този миг на най-голямо страдалчество " за семейство Акбари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР