Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският
Коментари Харесай

Индийският щам може да попречи на Острова да излезе от локдауна

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи на специфична конференция, че индийският вид на ковид може да докара до " съществено нарушаване “ на проектите за излизане от локдауна на 21 юни, съобщи БНР.

Джонсън съобщи, че в случай че бъде потвърдено, че индийският вид се популяризира доста по-бързо, тогава държавното управление евентуално ще бъде изправено пред сложен избор .

Премиерът посочи, че не има вяра въз основата на сегашните сведения да се наложи закъснение на идната фаза на облекчение на локдауна от понеделник. Според него не е невероятно на 21 юни да бъде вдигнат изцяло локдаунът, само че е необходим натурализъм и има риск за отсрочване на датата, добави БНР.

Джонсън сподели още, че срокът сред слагането на двете дози ваксини ще бъде скъсен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите поради загрижеността от индийския вид. Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, демонстрира статистиката.

По-активно тестване стартира в 15 региона на Англия, считани за огнища на болестта, които включват Болтън, Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в границите на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са инфектирани 2193 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР