Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще напусне Европейския

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще напусне Европейския
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви в първа реч след победата кога точно Великобритания излиза от ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия ще напусне Европейския съюз на 31 януари следващата година и даде обещание, че ще работи денонощно, с цел да се отплати за доверието на гласоподавателите, откакто неговата Консервативна партия завоюва болшинство от 76 места в изключителните общи избори.

Окончателният резултат към момента не са публично разгласен, само че картината е повече от ясна – безапелационна победа на торите, Борис Джонсън пред разчистен път да извърши Брекзит и да ръководи през идващите пет години, като и съкрушително проваляне на лейбъристите.

Борис Джонсън не дочака крайния резултат с цел да огледа напред: „ Това дава в този момент на нас, на новото ни държавно управление, късмет да зачетем демократичния избор на английския народ, да променим тази страна за положително и да дадем воля на капацитета на целия този народ “.

По-късно през днешния ден Борис Джонсън се чака да посети кралицата в Бъкингамския замък, с цел да получи мандат да сформира държавно управление. А депутатите евентуално ще се явят на работа в Народното събрание още във вторник.

Нощта бе кошмарна за лейбъристите, които претърпяха съкрушителни загуби в техни „ твърдини “ от десетилетия в Северна Англия, Мидландс и Уелс.
Очаква се техният водач Джеръми Корбин да се отдръпна. Неприятна орис сполетя и водача на либералдемократите Джо Суинсън, която загуби нейното място, победена от претендент на Шотландската национална партия – другият огромен печеливш в тези избори.

С техните 48 места в Камарата на общините се чака шотландските националисти да продължат да отстояват апелите си за нов референдум за самостоятелност на Шотландия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР