Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да върне законодателството за Брекзит

...
Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да върне законодателството за Брекзит
Коментари Харесай

Джонсън ще следва твърдо графика за излизане от ЕС на 31 януари

Британският министър председател Борис Джонсън има намерение да върне законодателството за Брекзит в Народното събрание преди Коледа и твърдо да следва графика за излизане от Европейски Съюз на 31 януари. А водачът на лейбъристите Джереми Корбин още не е подал оставка, само че към този момент се приказва кой е най-подходящ за негов правоприемник след фиаското на изборите, съобщи Българска национална телевизия. 

Зам.-министърът на финансите Риши Сунак съобщи тази заран в шоуто на Андрю Мар по Би Би Си, че мандатът, даден от народа на консерваторите след изборите, прави допустимо излизането от Европейски Съюз до края на януари. Той добави, че след внасянето на предоговорената договорка от Джонсън в Камарата на общините, най-вероятно в петък, до няколко дни ще бъде показан и новият бюджет на държавното управление.

В същото време Лейбъристката партия, претърпяла съкрушително проваляне в изборите, продължава да ближе раните си и да търси аргументите.

Също тази заран министърът на правораздаването в сянка Ричард Бърджън съобщи, че опитът на партията да сплоти страната към Брекзит се е провалил, тъй като решението за излизане от Европейски Съюз е направило на пух и прахуляк обичайна партийна преданост.

Бърджън добави, че доста би желал да види като нов водач на лейбъристите Ребека Лонг-Бейли. А Каралайн Флинт, която загуби мястото си в нейния изборен регион сподели, че идващият водач на партията не би трябвало да бъде „ Корбин без брада “ и човек, който по някакъв метод е бил проектант на европейската политика на лейбъристите през последните 5 години.

Самият водач Джереми Корбин обаче към момента не е показал по кое време тъкмо счита да се отдръпна от поста.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР