Британският премиер Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ

...
Британският премиер Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ
Коментари Харесай

Клати се столът на Борис Джонсън: министри масово го напускат

Британският министър председател Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ за жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление, заяви Би Би Си.

Още представители на английското държавно управление подадоха оставка през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Сред тях са министърът по въпросите на Северна Ирландия Брандън Луис, държавният министър по въпросите на националната сигурност Деймиън Хайндс и още най-малко трима сътрудници. За по-малко от 48 часа подадоха оставка общо над 50 представители на държавното управление - невиждано огромен брой.

Междувременно към лагера на съперниците на оставането на власт на Джонсън се причисли и основният прокурор за Англия и Уелс Сюела Брейвърмен, заяви ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Везните към този момент се наклониха в интерес на това, че министър-председателят - болно ми е да го кажа - е време да си върви ", сподели тя.

Вчера оставка подаде и министър Джон Глен в символ на митинг против Борис Джонсън, единствено няколко дни преди държавното управление да показа проектозакон за „ рестартиране " на финансовата система след Брекзит.

„ Вече не мога да съчетая уговорката си към ролята и към бранша на финансовите услуги с цялостната липса на доверие във Вашето продължаващо управление на нашата страна ", съобщи Глен в писмото си до министър-председателя.

Според експресно изследване на ЮГов 69% от британците считат, че Джонсън би трябвало да се отдръпна от поста министър-председател.

Ройтерс отбелязва, че сега, когато мандатът на Борис Джонсън виси на косъм, украинците се надяват, че индивидът, който някои обичат да назовават " Борис Джонсонюк ", ще успее да се задържи.

27-годишният Дмитрий Усиков съобщи пред организацията, че Борис Джонсън ще има безвъзмездни питиета в неговия бар даже в случай че бъде заставен да напусне властта.

“Ще му сервираме всичко гратис... тъй като той в действителност оказа помощ на страната ни и към момента ни оказва помощ. “
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР