Британският премиер Борис Джонсън разговаря с унгарския си колега в

...
Британският премиер Борис Джонсън разговаря с унгарския си колега в
Коментари Харесай

Енергийната сигурност е от решаващо значение, заявиха Борис Джонсън и Виктор Орбан



Британският министър председател Борис Джонсън беседва с унгарския си сътрудник в петък вечерта, с цел да разиска въвеждането от Европейски Съюз на петролно ембарго против Русия.

Двамата министър председатели се съгласиха, че гарантирането на енергийната сигурност и на вътрешната непоклатимост на единния блок е от " решаващо значение ", отбелязвайки, че безкрайна борба в Украйна ще аргументи единствено повече премеждия.

В изказване, оповестено от кабинета на английския министър-председател, Джонсън изрази очаквания Европейският съюз да продължи с шестия си пакет от наказания против Русия, като се има поради първостепенния приоритет за преустановяване на войната в Украйна допустимо най-скоро.

Освен това Джонсън съобщи, че Лондон е наясно с провокациите, пред които са изправени европейските страни при приемането на енергийни доставки, само че акцентира, че интернационалната общественост би трябвало да продължи да ползва " оптимален стопански напън ", с цел да осакати военната машина на съветския президент Путин.

По-рано тази седмица Унгария изиска въпросът с петролното ембарго да не се преглежда по време на срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица, като изиска от съюза да предложи решения, преди да бъдат контрактувани каквито и да е петролни наказания.

Междувременно английският министър председател изрази своята религия, че украинските военни сили ще се бият толкоз дълго, колкото е належащо, и отдаде респект на техните доблестни старания.

И двамата водачи се съгласиха да поддържат тесни контакти, показват от кабинета на английския министър-председател.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР