Британският премиер Борис Джонсън призова световните лидери да поемат отговорност

...
Британският премиер Борис Джонсън призова световните лидери да поемат отговорност
Коментари Харесай

Борис Джонсън цитира жабока Кърмит пред ООН, но и е сериозен за климатичните промени

Британският министър председател Борис Джонсън прикани международните водачи да поемат отговорност за решаването на екологичните проблеми, само че призна, че надали би било допустимо да се избегнат рецензиите на бъдещите генерации за замърсяването на планетата, осведоми ДПА.

" Нашите внуци ще знаят, че сме отговорни, че сме били предизвестени, те ще знаят, че това потомство е излязло на сцената, с цел да приказва и работи от името на потомците, само че е не запомнило думите си ", посочи Джонсън, говорейки пред 76-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, като добави: " И те ще задават въпроси, що за хора сме били, че се оказахме толкоз егоистични и недалновидни. "

Джонсън внесе и комизъм в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации с апел за по-големи старания за справяне с климатичните промени, цитирайки жабока Кърмит.

" Имаме страхотна мощ да променим нещата или да променим нещата към по-добро и страхотна мощ да се спасим ", настоя водачът на Консервативната партия.

" И когато жабокът Кърмит изпя " Не е елементарно да си зелен " - помните ли го? Искам да знаете, че той сгреши. Той сгреши. Лесно е, освен е елементарно, само че и доходоносно и е редно да бъдеш зелен ", настоя Джонсън.

" Няма значение, че той също беше излишно недодялан към девойка Пиги, мислех си ", добави той.

Британският министър председател посочи, че би трябвало да се засадят повече дървета, а също по този начин настоя за повече вятърна сила.

" Инсталирахме огромни гори от красиви вятърни турбини върху потопените прерии на Догърленд сред Англия и Холандия в Северно море ", сподели той, визирайки сектора земя, свързваща Англия с континентална Европа, преди да бъде наводнена от покачването на морското ниво преди хиляди години.

" Всъщност ние произвеждаме толкоз доста офшорна вятърна сила, че мисля да трансформира името си в чест на бога на северния вятър на " Бореас " Джонсън ", пошегува се Джонсън.

Джонсън също по този начин употребява речта си, с цел да благодари на китайския президент Си Цзинпин за неговото съобщение, че Китай повече няма да изнася въглищни електроцентрали, и да похвали президента на Съединени американски щати Джо Байдън за обещанието му за още милиарди долари климатична помощ.

В очакване на конференцията за климата COP26 в Глазгоу през ноември, Джонсън сподели, че се надявал, че тя ще бъде като 16-ти рожден ден за света - където светът взема решение да порасне.

Той сподели, че конференцията трябвало да " изгаси свещите на свят в пламъци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР