Британският премиер Борис Джонсън понижи външния си министър Доминик Рааб

...
Британският премиер Борис Джонсън понижи външния си министър Доминик Рааб
Коментари Харесай

Борис Джонсън понижи външния министър в голям ремонт на правителството

Британският министър председател Борис Джонсън намали външния си министър Доминик Рааб в огромен ремонт на държавното управление, отстранявайки по-критикуваните си сътрудници, с цел да рефокусира държавното управление към повишение на виталния стандарт след COVID-19, съобщи " Ройтерс ".

След месеци рецензии към няколко от най-важните членове на екипа му за неточности и гафове, Джонсън най-сетне стартира развой, който някои споделят, че е желал да извърши доста седмици по-рано, с цел да направи измененията, които счита, че са му нужни, с цел да продължи с дневния си ред за " равнене ".

Джонсън сложи като приоритет оправянето с районното неравноправие, част от дневния ред, избран през 2019 година, когато завоюва най-голямото парламентарно болшинство на Консервативната партия след Маргарет Тачър, само че което беше засенчено от COVID-19 пандемията.

" Знаем, че обществеността също желае да осъществим техните цели и по тази причина министър председателят желае да подсигурява, че имаме подобаващ екип за това ", разяснява представителят на Джонсън пред кореспонденти.

Източник в кабинета на Джонсън съобщи, че английският министър председател ще назначава министри " с акцент върху обединяването и изравняването на цялата страна ".

Рааб, който се сблъска с апели за оставка, откогато отиде на отмора в Крит, до момента в който талибаните настъпваха в афганистанската столица Кабул, загуби една от по този начин наречените огромни държавни служби във външното министерство, с цел да стане министър на правораздаването.

За да смекчи удара, Рааб беше назначен и за вицепремиер, роля, която той играеше с всичко друго, с изключение на с име, когато се намеси да управлява държавното управление, когато Джонсън се бореше за живота си в болница с Коронавирус предходната година.

Лиз Трус беше нараснала от министър на търговията до първи посланик, като стана едвам втората жена, заемаща позицията във Англия.

Майкъл Гоув, считан за основен състезател в държавното управление на Джонсън, беше изместен в жилището от позицията си в кабинета на кабинета, отдел в центъра на държавното управление, който ръководи използването на политиката.

Ходът на Рааб и Гоув последва уволнението на трима други: Гавин Уилямсън като министър на образованието, Робърт Бъкланд като министър на правораздаването и Робърт Джерик като министър на жилищата.

Може би уволнението на Бъкланд беше най -изненадващото. За разлика от другите, той не беше направил никакви пропуски или беше подложен на критика за вземането на решения, само че трябваше да бъде изместен, с цел да направи път на Рааб.

Провалът на Уилямсън беше необятно предстоящ, откакто той беше подложен на критика за оправянето със затварянето на учебните заведения и изпитите по време на пандемията Коронавирус и за объркването на двама чернокожи спортисти.

Джерик беше подложен на огън поради ролята му в разработка за един милиард паунда, препоръчана от донор на Консервативната партия.

Слуховете за промяна и които може да са на път за излизане или излизане, се въртят от седмици.

Някои от неговата партия бяха предположили, че опасността от промяна е помогнала да се подсигурява, че проектите на Джонсън за повишение на налозите за справяне с рецесията в опазването на здравето и обществените грижи получиха поддръжката на партията, откакто тя беше необятно подложена на критика, че е нанесла най -големи вреди на най -нискодоходните.

Критиците упрекнаха Джонсън, че е избрал в сряда да засенчи плануваното гласоподаване на опозиционната Лейбъристка партия в Народното събрание по отношение на решението на държавното управление да анулира спомагателна поддръжка за фамилии с ниски приходи.

Но някои консервативни законодатели споделиха, че това е било просто от дълго време. Един народен представител, говорещ при изискване на анонимност, разказа кабинета като лодка, която беше " извънредно инкрустирана с платна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР