Британският премиер Борис Джонсън официално направи изявление за оставката си

...
Британският премиер Борис Джонсън официално направи изявление за оставката си
Коментари Харесай

Борис Джонсън официално направи изявление за оставката си

Британският министър председател Борис Джонсън публично направи изказване за оставката си като водач на Консервативната партия през днешния ден и като министър председател по-късно през есента.

Борисн Джонсън съобщи, че в този момент е ясно, че парламентарното посланичество на Консервативната партия желае нов водач и надлежно нов министър председател.

" Аз съм склонен с Греъм Брейди, ръководителят на " Комитет 1922 ", че процесът за избор на нов водач би трябвало да стартира в този момент. Графикът ще бъде разгласен идната седмица, а през днешния ден аз назначих нов кабинет, до момента в който новият министър председател не встъпи в служба.

Джонсън още веднъж посочи заслугите си за Брекзит, всеобщото имунизиране и битката против повишаването на живота.

Както е видно от думите му, той несъмнено счита да остане до есента, макар огромното недоволство против него това да не се случи. Дори неговият някогашен първи консултант, а в този момент огромен зложелател, Доминик Къмингс се намеси в разногласието да каже, че Джонсън би трябвало да си отиде в този момент, тъй като ще сътвори същинска кланица до есента.

Джонсън към този момент има подготвен нов кабинет. Що се отнася до избора на нов водач и негов правоприемник, букмейкърите трескаво работят.

Макар и да има известни разминавания, в челната петица на този стадий влизат министърът за интернационална търговия Пени Мордант, някогашният финансов министър Риши Сунак, министърът на защитата Бен Уолъс, външният министър Лиз Тръс и някогашният здравен министър Саджид Джавид. Възможно е обаче някой различен напълно ненадейно да стане водач, тъй като конкуренцията в никакъв случай не е била толкоз открита и с толкоз доста незнайни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР