Британският премиер Борис Джонсън нарече нерушима връзката между Обединеното кралство

...
Британският премиер Борис Джонсън нарече нерушима връзката между Обединеното кралство
Коментари Харесай

Британският премиер: Нашата връзка е нерушима

Британският министър председател Борис Джонсън назова " нерушима " връзката сред Обединеното кралство и Съединени американски щати, откакто се срещна през вчерашния ден за пръв път с американския президент Джо Байдън преди лидерския конгрес на Г-7, който стартира през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

" Това е връзка, която можете да наречете дълбока и показателна, както желаете, нерушима връзка " - " връзка, продължаваща доста от дълго време, изиграла значима роля за мира и процъфтяването в Европа и света ", съобщи Борис Джонсън в изявление, публикувано тази заран от Би Би Си. По време на вчерашния си диалог двамата водачи разгледаха в детайли 25 тематики, в това число последствията от Брекзита за Северна Ирландия.

Джонсън омаловажи недоволството на Байдън, горделив с ирландския си генезис, от опитите на Лондон да преразгледа " северноирландския протокол ", посредством който се заобикаля връщане на границата с Ирландия, само че се засягат товарните транспорти сред Англия и северноирландската провинция, показва Агенция Франс Прес. Джонсън увери, че както той самият, по този начин и Европейски Съюз и Вашингтон " имат голям интерес да се уверят, че резервираме главната симетричност на съглашението от Разпети петък " на 1998 година, поставило завършек на трийсетгодишния кръвопролитен спор в района. " Смятам, че можем да реализираме това ", добави английският министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР