Британският премиер Борис Джонсън изрази увереност, че правителството му няма

...
Британският премиер Борис Джонсън изрази увереност, че правителството му няма
Коментари Харесай

Джонсън убеден, че правителството му няма да се разпадне

Британският министър председател Борис Джонсън изрази убеденост, че държавното управление му няма да се разпадне , оповестява " Ройтерс ".

Изявлението му идва след оставката на двама от неговите най-високопоставени министри и редица други чиновници в символ на митинг против неговото управление.

Джонсън съобщи пред законодателите, че стопанската система е изправена пред сложни времена и нахлуването на Русия в Украйна съставлява най-тежката война в Европа от 80 години насам.

" Точно това е моментът, в който бихте очаквали едно държавно управление да продължи работата си, а да не си тръгне , посочи той в английския парламент.

В последните дни политическата рецесия във Англия се изостря.

По-рано през днешния ден английският държавен министър по въпросите на децата и фамилиите Уил Куинс подаде оставка. Така той стана който разгласи, че напуща поста си през последното денонощие.
 Още един английски министър хвърли оставка
Още един английски министър хвърли оставка

Заради получени " неточни указания "

Вчера Саджид Джавид подаде оставка като министър на опазването на здравето, заявявайки на премиера, че Консервативната партия е " по-голяма от всеки обособен човек ".

След него оставка подаде и министърът на финансите Риши Сунак.

До решението на двамата се стигна, откакто Джонсън постави завършек на мълчанието си по абсурда с някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите Крис Пинчър, като се извини, че го е повишил макар доказателствата за неговото полово държание. Това е единствено последният от многото кавги, в които се замеси Джонсън по време на ръководството си.

на който 41% от депутатите от личната му партия отдръпнаха поддръжката си.
 Двама английски министри хвърлят оставки
Двама английски министри хвърлят оставки

Според Джавид, отдръпването му е поради премиера Джонсън

Загубите през юни на значими междинни избори в Тивъртън, както и в Хънитън и Уейкфийлд пък накараха ръководителят на партията Оливър Даудън да подаде оставка.

Още не е сподавен и гневът поради така наречен - празненствата на " Даунинг стрийт ", провеждани в нарушаване на въведените национални локдауни по време на пандемията от COVID-19.

Подадените министерски оставки значат, че и ма риск Джонсън да загуби премиерския си пост. Въпреки това обаче някои министри, измежду които Доминик Рааб, Лиз Тръс, Майкъл Гоув, Териз Кофи и Бен Уолъс, дадоха поръчка, че ще останат в държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР