Британският паунд регистрира няколко колкото очаквани, толкова и изненадващи покачвания

...
Британският паунд регистрира няколко колкото очаквани, толкова и изненадващи покачвания
Коментари Харесай

Затишие пред Брекзит

Британският паунд записва няколко колкото предстоящи, толкоз и изненадващи покачвания на цената си по отношение на останалите валути като доближи до 11-месечен връх по отношение на еврото преди няколко дни. Това оповестиха за Факти.бг от Tavex.

По-добрите резултати от упованията в данните за продажбите на артикули беше една от двете съществени аргументи. Втората е другият неочакван отчет, съгласно който безработицата във Англия е на най-ниските равнища от 43 години насам.

Въпреки тези изненадващо положителни вести, валутната двойка паунд – евро съумя видимо да пробие равнището 1.15 евро за паунд, едвам откакто Европейската централна банка (ЕЦБ) не съумя да убеди вложителите по отношение на програмата си за количествено облекчение, която ще продължи да извършва и през 2018 година.

Гледайки на тези скорошни стопански събития, паундът наподобява като че ли си връща позициите. Сделката сред Англия и Европейския съюз (ЕС) е неизбежна и двете страни се споразумяха Англия да има достъп до пазарите на Европа по-време на директния интервал, то опасенията за английския паунд ще са по-скоро свързани със втория референдум на Шотландия, както и граничният проблем, който ще се появи сред Англия и Ирландия след Брекзит. Последната тематика е необятно дебатирана на Острова.

Твърде е рано да се даде окончателна прогноза за паунда след Брекзит.

Двата съществени лагера от финансови коментатори са разграничени. Едните считат, че паундът ще падне наново, а другите залагат, че английската лира ще остане на същите равнища, тъй като нищо значително няма да се промени.

Кой знае, даже може да се окаже, че Англия ще излезе печеливша в края на тази финансова епопея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР