Британският парламент ще проведе извънредно заседание днес (11 декември) във

...
Британският парламент ще проведе извънредно заседание днес (11 декември) във
Коментари Харесай

Британският парламент с извънредно заседание срещу Мей

Британският парламент ще организира изключително съвещание през днешния ден (11 декември) по отношение на решението на премиера Тереза Мей да отсрочи за неопределен срок гласуването на постигнатото с Европейски Съюз проектоспоразумение за Brexit. Това съобщи ръководителят на Камарата на общините (долната камара на английския парламент) Джон Бъркоу.
Заседанието е свикано по предложение на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който се стимулира с това, че " решението на Народното събрание (бел. ред. - за гласоподаване на проектоспоразумението за Brexit) се пренебрегва ". Бъркоу се съгласи, че " повдигнатият въпрос е подходящ " и заслужава да стане предмет на тричасови диспути.
Същевременно още един депутат-консерватор - Криспин Блънт, изиска оставката на Мей и държавното управление. С това към този момент има 26 депутати от партията на самата Мей, които желаят тя да си тръгне. Трябват обаче 48, с цел да бъде стартирана процедура по избор на съмнение, а Мей може да оцелее с нормално болшинство.
Стана ясно и, че за една седмица английското държавно управление е похарчило 121 хиляди $ за реклама на проектоспоразумението с Европейски Съюз за Brexit. Излъчени са 11 видеа за интервала 2 - 8 декември, а клиповете описват за изискванията за свободна търговия, а също по този начин за контрола по границите. Освен това, в рекламата се повдига въпроса за миграцията и се изяснява обстановката с пазара на труда. Резултатът обаче очевидно не е добър.
Междувременно Мей ще се срещне през днешния ден с немския канцлер Ангела Меркел за разискване на Brexit. Мей ще се срещне и с холандския министър председател Марк Рюте в Хага в опит да получи гаранции от европейските водачи, че по този начин нареченият " бекстоп " в Северна Ирландия ще е краткотраен. Съгласно проектоспоразумението ще има обща евро-британска митническа зона, която ще е в действие през директния интервал след излизането на Англия от Европейски Съюз до момента в който не бъде завършено комерсиално съглашение сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР