Британският парламент с извънредно заседание за БрекзитБританският парламент ще проведе

...
Британският парламент с извънредно заседание за БрекзитБританският парламент ще проведе
Коментари Харесай

Британският парламент с извънредно заседание за Брекзит

Британският парламент с изключително съвещание за Брекзит
Британският парламент ще организира изключително съвещание през днешния ден по отношение на решението на премиера Тереза Мей да отсрочи за неопределен срок гласуването на постигнатото съглашение за Брекзит. Това съобщи ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу.

Заседанието е свикано по предложение на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който се стимулира с това, че „ решението на Народното събрание се пренебрегва “. Бъркоу се съгласи, че „ повдигнатият въпрос е подходящ “ и заслужава да стане предмет на тричасови диспути.

[b]Мей при Меркел за Брекзит[/b]

Британският министър председател Тереза Мей ще се срещне през днешния ден с немския канцлер Ангела Меркел за разискването на въпросите свързани с Брекзит. Това оповестява организация Прес асосиейшън, базирайки се на канцеларията на английския министър председател.

Тереза Мей също по този начин ще разиска Брекзит със своя холандски сътрудник Марк Рюте в Хага в опит да получи гаранции от европейските водачи, че по този начин нареченият „ бекстоп “ в Северна Ирландия /режим на поддръжка на престоя на района в състава на Митническия съюз на Европейски Съюз и общия европейски пазар след настъпването на преходния интервал на Брекзит/ ще носи краткотраен темперамент.

[b]Нараства недоволството измежду торите[/b]

Британският народен представител Криспин Блънт е следващият реакционер, който е изпратил в парламентарния Комитет 1922 писмо с избор на съмнение на премиера Тереза Мей. Това заяви вестник „ Таймс “.

Блънт е 26 народен представител от ръководещата Консервативна партия, който от средата на ноември е изискал оставката на министър-председателя, показва изданието. Парламентарният комитет 1922 сплотява редовите депутати консерватори. Той може публично да започва процедура за свалянето на Тереза Мей от заемания пост.

Ако въпросът за вота на съмнение на премиера влезе в парламентарна зала, тогава в гласуването би трябвало да вземат присъединяване 316 депутати от Консервативната партия. За да резервира своя пост, Мей ще се нуждае от нормално болшинство, след което тя ще бъде предпазена от повтаряне на тази процедура минимум за една година. В случай на нейното проваляне партията ще би трябвало да избере нов водач, за което разполага с три месеца.

[b]Ситуацията с Брекзит[/b]

Тереза Мей отсрочи в понеделник за неопределен срок парламентарното гласоподаване на контракта с Европейски Съюз по отношение на изискванията за излизане на страната от състава на съюза. Пред Камарата на общините тя призна, че плануваната в началото за 11 декември процедура няма да се състои, тъй като държавното управление няма шансове за триумф. Причината за това е, че реализирана с Европейски Съюз сделка за бъдещия статут на Северна Ирландия не устройва болшинството от политическите сили в Обединеното кралство.

На 25 ноември водачите на страните от Европейския съюз утвърдиха съглашението с Англия за Брекзит. За да влезе в действие, то би трябвало да бъде гласувано от Европарламента и Уестминстър. Самият Брекзит би трябвало да се състои на 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал. Той ще продължи до края на 2020 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР