Британският нискотарифен превозвач easyJet обяви в четвъртък, че общите приходи

...
Британският нискотарифен превозвач easyJet обяви в четвъртък, че общите приходи
Коментари Харесай

Спад с 90% на приходите на easyJet през последните шест месеца



Британският нискотарифен транспортьор easyJet разгласи в четвъртък, че общите доходи на компанията са паднали с 89,9% през последните шест месеца, завършили на 31-ви март, до 240 милиона английски лири по отношение на доходи за цели 2,38 милиарда паунда през същия интервал година по-рано.

Компанията регистрира подобен мощен спад с 89,4% и на броя на пасажерите пред отчетния интервал до 4,1 милион.

За същия интервал загубата easyJet преди облагане с налози е повишена от 353 млн. паунда през предходната година до 701 милиона, или растеж на загубите с близо 83%.

Йохан Лундгрен, основен изпълнителен шеф на easyJet, съобщи:

" През последните шест месеца сполучливо предприехме огромен развой на преструктуриране и понижаване на разноските, дружно с поддържането на баланс от капиталов клас със забележителна ликвидност и по-добро от упованията ръководство на скоростта, с която компанията изразходва капитала си, с цел да ръководи ежедневните си интервенции. Имаме способността да се настроим бързо и оперираме 90% от настоящия ни самолетен флот през пиковия летен интервал, с цел да отговорим на търсенето ".

Компанията easyJet уточни, че е подготвена да форсира летните графици на полетите с облекчение на рестриктивните мерки против Covid-19, само че в това време нискотарифната самолетна компания предизвести, че късното оповестяване на разпоредбите за пътешестване понижава видимостта, защото регистрира по-широка половингодишна загуба.

EasyJet чака да експлоатира към 15% от предкризисния си потенциал през актуалното тримесечие от април до юни, преди да се върнат на работа самолетните екипажи за дълго чакания летен мощен сезон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР