Британският национален превозвач British Airways отмени повече от 10 000 полета

...
Британският национален превозвач British Airways отмени повече от 10 000 полета
Коментари Харесай

British Airways отменя над 10 000 полета от зимния си график

Британският народен транспортьор British Airways отмени повече от 10 000 полета от зимния си график, като отстрани съвсем два милиона места от продажба. Отмяната на полетите на къси дистанции, които трябваше да летят от края на октомври до края на март, цели да минимизира разстройствата в трафика през зимата, считат наблюдаващите. В невиждан ход по-рано този месец British Airways обяви краткотрайна пауза в продажбата на нови билети за полети на къси дистанции от летище " Хийтроу ".

Авиокомпанията също по този начин анулира полетите на далечни дистанции за Китай и Банкок, базирайки се на рестриктивните мерки поради COVID-19. Говорител на компанията сподели, че възобновяването на полетите до Хонконг ще бъде отсрочено за декември, когато ще се реализира по един полет дневно. Той акцентира, че самолетната компания се стреми да построи резистентност в своя график. От началото на лятото до момента са отменили 38 000 полета. Анулираните зимни полети се равняват на съвсем на една десета от плануваните полети, предава Българска телеграфна агенция.

Решението е резултат от разтърсванията в бранша на авиотранспорта, написа вестник " Таймс ". Европейските самолетни компании страдат от рекордни закъснения в европейското въздушно пространство заради дефицит на личен състав, огромни отсъствия по болест и тапи, породени от затварянето на въздушното пространство над Русия и Украйна. 

Според телевизия " Скай нюз "  проблемите с най-голямото и най-натоварено летище в Обединеното кралство са довели до това нискотарифната самолетна компания " Райънеър " (Ryanair) да добави това лято повече от 500 полета към изпълняваните от нея, които се обслужват от по-малкото лондонско летище " Станстед ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР