Британският министър за напускането на Европейския съюз Дейвид Дейвис започва

...
Британският министър за напускането на Европейския съюз Дейвид Дейвис започва
Коментари Харесай

Великобритания и останалите в ЕС започват днес преговорите за Брекзит

Британският министър за напускането на Европейския съюз Дейвид Дейвис стартира през днешния ден в Брюксел договарянията, на които би трябвало да се дефинират изискванията, при които Англия ще напусне съюза, както и какви ще са връзките с континента в идващите десетилетия.

Почти година измина, откакто британците шокираха самите себе си, съседите си и света с решението на референдума от 23 юни 2016г., че желаят да скъсат сегашните връзки с главния си търговски сътрудник.

Преговорите стартират и съвсем 3 месеца, откакто министър председателят Тереза Мей публично уведоми сътрудниците си за желанието на страната си да се раздели с тях и по този начин бе задвижен 2-годишен развой. Той би трябвало да завърши през март 2019г. и към този момент съвсем нищо за бъдещето не е ясно.
Освен това самото бъдеще на Тереза Мей като министър председател не е ясно, откакто тя рискува и се провали преди 10 дни в опита си да извоюва по-голямо парламентарно болшинство за своята Консервативна партия.

Дейвис, който за разкила от Мей от дълго време пропагандира за Брекзит, ще се срещне в 11 часа с Мишел Барние, някогашният френски министър и сегашен еврокосар с мандат да управлява договарянията от името на Европейски Съюз. След първата сесия, за която са планувани 7 часа, двамата ще дадат конференция.

Никой не чака нещо доста да бъде реализирано още в първия ден. Дипломатите от Европейски Съюз се надяват първата среща британците, както и срещата на водачите на 27 страни и Тереза Мей в четвъртък и петък да усъвършенства атмосферата след поредност от остри нападки.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР