Британският министър за излизане на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит)

...
Британският министър за излизане на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит)
Коментари Харесай

Министърът за Брекзит: Втори референдум ще е принципна и практическа грешка

Британският министър за излизане на Англия от Европейския съюз (Брекзит) Доминик Рааб още веднъж акцентира, че английското държавно управление е дало да се разбере, че няма да организира втори референдум за излизането на страната от Общността , изтъквайки, че това би било неправилно " по принцип и на процедура ".

Според писмо, изпратено до министъра за Брекзит в държавното управление в сянка Кейр Стармър, Рааб е изискал от Лейбъристката партия да посочи своята политика за Брекзит , откакто кметът на Лондон Садик Хан предложи втори референдум, с цел да може страната да остане в Европейски Съюз.

 Лондон може да провежда втори референдум за Брекзит, в случай че проектът на Мей бъде отритнат
Лондон може да провежда втори референдум за Брекзит, в случай че проектът на Мей бъде отритнат

Страйд е първият представител на държавното управление, който признава, че може да бъде проведен втори референдум

" Сами казахте, че " няма спор, че Англия ще напусне Европейския съюз през март 2019 година ", само че в този момент най-високопоставеният определен представител на Лейбъристката партия приканва за закъснение на Брекзит ", декларира Рааб на Стармър.

Рааб акцентира също по този начин, че две години след първия референдум за Брекзит и с вярно съглашение за развода " в нашия обхват ", Лейбъристката партия се интересува единствено да осуети процеса ".

По-рано през днешния ден финансовият секретар в английското финансово министерство Мел Страйд загатна опцията за втори референдум за Брекзит, в случай че проектът на държавното управление за Брекзит не бъде утвърден от Камарата на общините (британския парламент), както към този момент беше оповестено от някои депутати от Лейбъристката партия. По-рано през септември обаче министър председателят Тереза Мей настоя, че няма да има втори референдум.

 Кметът на Лондон желае нов референдум за Брекзит
Кметът на Лондон желае нов референдум за Брекзит

Той насочи рецензии против държавното управление на Тереза Мей...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР