Британският министър-председател Тереза Мей обяви кога ще бъде сложен край

...
Британският министър-председател Тереза Мей обяви кога ще бъде сложен край
Коментари Харесай

Тереза Мей обяви кога ще бъде постигнато споразумението за Брекзит с ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей разгласи по кое време ще бъде комплициран завършек на договарянията и ще се стигне до съглашение с Европейския съюз за излизането на страната ѝ от Общността. Това би трябвало да стане ни повече, ни по-малко след седем седмици.

„ След седем седмици ние ще реализираме съглашение с Европейски Съюз. Това е графикът по отношение на интервала за използването на излизането на Англия от Европейски Съюз ", съобщи Тереза Мей, представена от „ Ройтерс ".

В същото време министърът на интернационалната търговия на Англия Лиъм Фокс съобщи, че след Брекзит страната му няма да взе участие в митническия съюз на Европейски Съюз.

„ Трудно може да си представим по какъв начин да бъдем в митнически съюз, по едно и също време с това да имаме самостоятелна комерсиална политика, тъй като по този метод ще подвластен от Европейски Съюз и ще следваме комерсиалната му политика ", съобщи Фокс.

„ Трябва да стоим извън и да се възползваме от растящите пазари. Една от аргументите да напуснем Европейски Съюз бе да поемем надзор, а това не е допустимо с общи външни цени ", уверен е министърът.

Неговите думи обаче опонират с политиката на министър-председателя Тереза Мей, която позволява сключването на ново митническо съглашение с Брюксел, с цел да се отбрани „ гладката търговия " и в същото време и да се разреши на Англия да подписва съглашения със страни отвън Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР