Британският министър-председател Риши Сунак каза в четвъртък, че страната е

...
Британският министър-председател Риши Сунак каза в четвъртък, че страната е
Коментари Харесай

Риши Сунак: Да се противопоставим на расизма след спора между сътрудници в Бъкингам

Британският министър-председател Риши Сунак сподели в четвъртък, че страната е постигнала прогрес в оправянето с расизма, само че че това " в никакъв случай не е било направено " и към момента би трябвало да се опълчва, след дискусия, включваща кръстницата на принц Уилям.

В сряда член на семейството на английското кралско семейство напусна длъжността си, откакто направи " неприемливи и надълбоко съжаляващи " мнения за раса и народност по адрес на жена на огромен банкет в Бъкингамския замък, сподели представител.

Нгози Фулани, която е родена във Англия и работи за група за поддръжка на домашното принуждение, написа в Twitter, че кралският асистент неведнъж я е питал: „ От коя част на Африка си? “ когато тя участва на събитие, проведено от брачната половинка на крал Чарлз Камила, брачният партньор на кралицата, във вторник.

Британските медии идентифицираха кралския асистент като лейди Сюзън Хъси, 83-годишната кръстница на сина на крал Чарлз и правоприемник принц Уилям.

Говорейки пред Sky News, Сунак отхвърли да разяснява непосредствено случая, само че сподели, че е претърпял расизъм, до момента в който е израствал във Англия.

„ Расизмът, който претърпях като дете и младеж, не мисля, че би се случил през днешния ден, тъй като страната ни реализира необикновен прогрес в оправянето с расизма “, сподели той.

„ Но работата в никакъв случай не е свършена и по тази причина постоянно, когато я забележим, би трябвало да се надигнем пред нея и е вярно непрестанно да учим уроците и да вървим към по-добро бъдеще. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР