Британският министър-председател Борис Джонсън заяви в събота, че възнамерява да

...
Британският министър-председател Борис Джонсън заяви в събота, че възнамерява да
Коментари Харесай

Джонсън възнамерява да остане на власт до средата на 30-те години

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи в събота, че има намерение да остане на власт доникъде на идващото десетилетие, макар апелите да се отдръпна. Ако проектите му се осъществят, това ще го трансформира в най-дълго управлявалия водач на страната от 200 години насам. По-рано този месец Джонсън оцеля при избор на доверие от страна на консервативните депутати, при който 41% от сътрудниците му в Народното събрание гласоподаваха за неговото премахване.

Срещу премиера се води следствие за съзнателно заблуждение на Народното събрание. В петък претендентите на Консервативната партия изгубиха два частични парламентарни избора, извършени за местата на някогашни консерватори, които трябваше да се отдръпват - единият откакто беше наказан за полово принуждение, а другият - за гледане на порнография в Камарата на общините.

Джонсън: Хората желаят да чуят какво вършим за тях, а не какво не вършим както би трябвало Пораженията на частичните избори подсказват, че всеобщата известност измежду гласоподавателите, която оказа помощ на Джонсън да завоюва огромно парламентарно болшинство през декември 2019 година, може да рухне след абсурда с противозаконните празненства, извършени на " Даунинг стрийт " по време на блокирането поради ковид.

Съгласно разпоредбите на Консервативната партия, нейните депутати не могат публично да смъкват Джонсън от власт още една година, само че голямото неодобрение или оставките на редица висши министри могат да създадат позицията му неустойчива. Англия също по този начин е в разгара на най-дълбоката от десетилетия насам рецесия по повод разноските за живот, като инфлацията доближи 40-годишен връх. Бившият водач на партията Майкъл Хауърд съобщи в петък, че към този момент е време Джонсън да си тръгне, а ръководителят на Консервативната партия Оливър Даудън напусна след загубата на частичните избори.

Въпреки това Джонсън съобщи, че желае да изкара трети мандат и да остане министър-председател доникъде на 30-те години, с цел да има време да понижи икономическите разлики сред обособените райони и да направи промени в правната и имиграционната система на Англия. " В момента мисля интензивно за третия мандат и знаете какво би могло да се случи тогава.

Но ще го преразгледам, когато стигна до този въпрос ", съобщи Джонсън пред кореспонденти в Руанда в последния ден от визитата си за срещата на върха на Общността на нациите. Запитан какво има поради, Джонсън отговори: " За третия мандат това е средата на 30-те години ". Джонсън би трябвало да свика идващите национални избори във Англия до декември 2024 година и ще се нуждае от трета изборна победа до 2029 година Ако към момента е на поста си след началото на 2031 година, той ще усъвършенства върха на Маргарет Тачър като най-дългогодишния английски министър-председател с непрестанен мандат от времето на Робърт Банкс Дженкинсън, граф на Ливърпул, който заема поста си от 1812 до 1827 година

Джонсън съобщи пред кореспонденти, че не чака да му се наложи да се бори с още едно вътрешно предизвикателство от страна на партията си, и частично упрекна за провалите на частичните избори месеците, в които медиите съобщаваха за празненствата в държавния офис по време на локдауна. " На хората им беше омръзнало да слушат за неща, които съм забъркал или за които се допуска, че съм забъркал, или каквото и да е друго, тази безкрайна - изцяло законна, само че безкрайна - порция вести ", сподели той.

По-рано в събота Джонсън съобщи пред радио Би Би Си, че отхвърля концепцията, че би трябвало да промени държанието си. " Ако казвате, че желаете да се подложа на някаква психическа промяна, мисля, че нашите слушатели ще знаят, че това няма да се случи. " Джонсън отхвърля да разяснява обява във вестник " Таймс ", съгласно която е възнамерявал да накара донор да финансира градежа на къщурка на дърво за сина му на стойност 150 000 лири (184 000 долара) в предоставената му от страната провинциална резиденция.

Историята идва месеци откакто партията му беше санкционирана за това, че не е отчела тъкмо подаяние, което е помогнало за финансирането на ремонта на жилището му на Даунинг стрийт. " Няма да разясня несъществуващи обекти ", отговори Джонсън на въпроса дали възнамерява да употребява парите на донора, с цел да построи къщурка на дърво.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР