Британският министър-председател Борис Джонсън предупреди днес френския президент Еманюел Макрон

...
Британският министър-председател Борис Джонсън предупреди днес френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Челен сблъсък: Джонсън предупреди Макрон да не чертае границите на Украйна

Британският министър-председател Борис Джонсън предизвести през днешния ден френския президент Еманюел Макрон против изкушението за решение посредством договаряния „ в този момент “ в Украйна поради риск от удължение на „ международната неустойчивост “, заяви Даунинг стрийт, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция. На среща в коридорите на форума на Г-7 в Германия двамата водачи „ се съгласиха, че сегашният миг в развиването на спора е сериозен и има опция да бъде извърнат ходът на войната “, заяви представител на английското държавно управление.

Британският министър председател Борис Джонсън прикани западните съдружници да продължат твърдо да поддържат Украйна, в миг, когато се пробва да загърби политическите компликации, с които се сблъскват вкъщи, съобщи ДПА.

На фона на спекулациите по отношение на желанието на западните водачи да продължат да поддържат Украйна в хода на проточилия се спор, Джонсън сподели, че не би трябвало да се позволява съветският президент Владимир Путин безнаказано да „ разсече на части “ прилежащата на Русия страна. Преди срещата с френския президент Еманюел Макрон, Джонсън бе запитан дали Франция и Германия вършат задоволително за Украйна. Британският водач оцени дейностите на Германия, без да загатва Франция. „ Само погледнете какво са създали германците “, сподели той. „ Никога през живота си не съм вярвал, че ще видя немски канцлер да тръгне по пътя на Олаф Шолц, който изпраща оръжия на украинците, с цел да се защитят “, добави Джонсън и похвали Германия за това, че е направила „ всеотдайност “, търсейки способи да се откаже от съветските енергийни доставки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР