Британският министър на здравеопазването Терез Кофи обеща да намали времето

...
Британският министър на здравеопазването Терез Кофи обеща да намали времето
Коментари Харесай

Великобритания създава фонд от 500 млн. паунда за подобряване на здравеопазването

Британският министър на опазването на здравето Терез Кофи даде обещание да понижи времето за очакване за обзор при общопрактикуващите лекари и даде старт на нов Фонд за поддръжка на обществените грижи, съобщи Ройтерс.

Мерките, които бяха оповестени, са включени в проект, който към този момент провокира рецензии, главно в тенденция, че държавното управление не прави задоволително за решение на казуса с недостига на медицински личен състав в Националната здравна работа (NHS).

Кризата на Острова придобива все по-големи размери - към този момент се знае, че броят на чакащите за обикновен обзор при общопрактикуващия доктор е достигнал рекордни равнища, времето за идване до адрес на колите за спешна помощ се е нараснало доста, срещите лице в лице с общопрактикуващите лекари стават все по-проблематични, защото дефицитът на личен състав от ден на ден дефинира невъзможността на NHS да извършва обикновено активността си.

„ Очакваме изоставането да се усили, преди да спадне, защото доста повече пациенти се обръщат за диагностика и лекуване след пандемията “, съобщи Терез Кофи пред английския парламент.

В първото си огромно изказване в ролята на министър Кофи сподели, че ще направи промени, с цел да облекчи тежестта на общопрактикуващите лекари, като даде повече услуги посредством аптеки и промени разпоредбите за наемане на личен състав, за всеки, който би трябвало да посети персонален доктор, да може го направи в границите на две седмици. Министърката разгласи целите си – коли за спешна помощ, доста чакащи за здравна грижи, слаба система за обществени грижи, малко лекари и зъболекари.

Според Терез Кофи по-бързото изписване на пациентите може да помогне за освобождение на кревати в лечебните заведения и да докара до понижаване на закъсненията на колите за спешна помощ. Тя разгласи стартирането на фонд от 500 млн. паунда, с цел да помогне на хората да бъдат изведени от болничното заведение и да бъдат ориентирани към службите за обществени грижи за възрастни.

Терез Кофи прикани също по този начин милионите доброволци, които се отзоваха на апелите за помощ по време на пандемията, да го създадат още веднъж.

Законодателите обаче се оказаха скептични към проекта. Консерваторът Джеръми Хънт, някогашен министър на опазването на здравето, разяснява: „ NHS не се нуждае от повече цели, а от повече лекари “, а опозиционната Лейбъристка партия също акцентира, че би трябвало да се откри решение за кризата с личния състав.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР