Британският министър на отбраната Грант Шапс ще изпрати войски в

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс ще изпрати войски в
Коментари Харесай

Грант Шапс планира да изпрати британски войски в Украйна

Британският министър на защитата Грант Шапс ще изпрати войски в Украйна, написа " Сънди телеграф ". Британски военни ще образоват украинската войска на място, а английският флот може да навлези в Черно море, излиза наяве от изявление на Шапс за вестника.
Грант Шапс, който наскоро размени на поста Бен Уолъс, показва в изявлението, че английски войски ще бъдат ситуирани в Украйна за първи път според проекти, които се разискват с военното управление. Обсъдено е пренасяне на публично ръководената от Англия стратегия за образование в Украйна, вместо да се разчита на бази на Обединеното кралство и други членове на НАТО. 
Шапс също по този начин приканва повече английски компании в областта на защитата да разкриват фабрики в Украйна. 
След пътешестване до Киев предходната седмица министърът на защитата разкрива също, че е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски за това по какъв начин английският флот може да играе роля при отбраната на търговски кораби от съветски офанзиви в Черно море. Всичко това би било огромно нарастване на присъединяване на Обединеното кралство в отбрана на Украйна против настъплението на Владимир Путин. Като част от ръководената от Англия интервенция " Интерфлекс " (Interflex) повече от 20 000 новобранци от въоръжените сили на Украйна минаха образование в Обединеното кралство от началото на 2022 година в бази като " Солсбъри Плейн " (Salisbury Plain), които Шапс посети в петък.
Но членовете на НАТО, в това число Обединеното кралство, заобикалят формалното разполагане на войски в Украйна заради риска западният личен състав да бъде замесен в борба с Русия. 
БНР подкасти: Гласове от Украйна Гласове от Украйна Гласове от Украйна
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg