Британският милиардер Ричард Брансън поднесе извиненията си за свой туит

...
Британският милиардер Ричард Брансън поднесе извиненията си за свой туит
Коментари Харесай

Ричард Брансън се извини за туит със снимка, сметната за расистка

Британският милиардер Ричард Брансън сервира извиненията си за собствен туит със фотография, общопризнат от консуматори на обществените мрежи за расистки, съобщи Франс прес.

Брансън беше в Република Южна Африка за откриването на своя център за предприемачество, от който ще се възползват компании от южните африкански страни. В Туитър Брансън написа: " Страхотно е да бъда в Република Южна Африка, с цел да открия новия център " Брансън " за предприемачество. Поставили сме си за цел да станем сърцето на предприемачеството в Южна Африка ". Туитът беше придружаван от фотография, за която Брансън театралничи с осем младежи, всичките бели.

Снимката обаче породи гневни реакции в Република Южна Африка, страна, в която към момента има напрежение на расова основа четвърт век след формалното рухване на режима на апартейда.

" Нуждаете се от повече цветнокожи хора на фотосите си и в плановете си ", написа консуматор на интернет, обръщайки се към Брансън. " Къде намерихте толкоз бели в Южна Африка ", добавя различен консуматор, визирайки че цветнокожите са 80 % от популацията на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отговор на рецензиите Брансън сервира в Туитър извиненията си и призна, че на " фотографията в действителност няма разнообразие ". Той увери, че новият център " Брансън " за предприемачество е за всички южноафриканци.

 

Sir Richard Branson apologises after posting photo from launch event in South Africa that only included white people https://t.co/J6dh0Kiaht

— Sky News (@SkyNews) November 12, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР