Британският крал Чарлз Трети информира правителството на Великобритания, че би

...
Британският крал Чарлз Трети информира правителството на Великобритания, че би
Коментари Харесай

Крал Чарлз III предлага да се откаже от част от приходите си в интерес на общественото благо

Британският крал Чарлз Трети осведоми държавното управление на Англия, че би желал приходите от предстоящото покачване на облагите, които сдружението " Краун истейт " (Crown Estate) ще получи от покупко-продажби с офшорни вятърни централи, да бъдат използвани по-скоро в полза на " по-широкото публично богатство ", в сравнение с да бъдат вложени във фондовете на кралското семейство, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Краун истейт " ръководи парцелите на английската корона. Дружеството има съвсем целия английски континентален шелф, осведоми онлайн портала на държавното управление на Англия (gov.uk). Поради това притежателите на офшорни вятърни паркове, които издигат вятърни турбини в границите на 12-милната изключителна икономическа морска зона (на разстояние до към 22 километра от брега - бел. ред.), би трябвало да заплащат наем на " Краун истейт ".

Съгласно съглашение, оповестено през днешния ден, кралското сдружение ще отдаде чартърен правото за създаване на 6 нови офшорни централи, които до 2030 година ще стартират да генерират електрическа сила, която ще бъде задоволителна за посрещане на потребностите на над 7 милиона семейства.

По силата на съглашение с държавното управление в Лондон, английското кралско семейство получава " суверенна дотация ", която покрива настоящите разноски на неговите семейства, както и пътни разходи. Тя се равнява на 15 % от " остатъка от доходи " на " Краун истейт ". За предходната година тази сума възлиза не 86,3 милиона английски лири (около 106,49 милиона долара). Очаква се тя да се усили заради приходите от наеми върху правото на създаване и експлоатиране на новите офшорни вятърни централи.

Кралското семейство ще се откаже от част от свръхпечалбите в полза на обществото посредством " уместно понижаване " на % върху парите, от които се образува сумата, която получава от " Краун истейт ". Освен правата върху съвсем целия английски континентален шелф, това сдружение има част от най-скъпите имоти и търговски центрове в Лондон, отбелязва Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР