Британският крал Чарлз III предизвика овации с речта си във

...
Британският крал Чарлз III предизвика овации с речта си във
Коментари Харесай

Британският крал Чарлз III предизвика овации с речта си във френския Сенат

Британският крал Чарлз III провокира аплодисменти с речта си във френския Сенат, в която се спря на битката за климата и войната в Украйна. Монархът е на тридневно държавно посещаване във Франция, осведоми кореспондентът ни в Париж Юлия Талева.
 
" Заедно сме с неограничени качества " - съобщи английският крал Чарлз III пред  300 френски парламентаристи от двете камари, които за първи път в историята посрещат английски държавен глава.

На отличен френски език монархът се извини, че е прекъснал почивката на депутатите, преди да призове за общи старания за спасяването на климата и биоразнообразието - идея, за която е персонално зает. Той прикани двете страни към ново " Сърдечно съгласие ", с цел да посрещнат огромните международни провокации.

Чарлз III акцентира значимостта от двустранното военно съдействие, на фона на войната в Украйна. " Заедно сме непоклатими в убеждението, че Украйна ще тържествува " - съобщи той.

Кралят даде обещание да направи всичко, което е в пълномощията му, за усилването на връзките сред двете страни.

Следобед монархът и кралицата консорт Камила посетиха цветния пазар в Париж, кръстен на починалата кралица Елизабет II, бъдещото Олимпийско градче и катедралата " Нотр Дам ", която е в ремонт след пожара преди четири години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg