Британският колоездач Нийл Кемпбъл подобри рекорда за скорост с над

...
Британският колоездач Нийл Кемпбъл подобри рекорда за скорост с над
Коментари Харесай

Британец счупи световния рекорд за колоездачна скорост

Британският колоездач Нийл Кемпбъл усъвършенства върха за скорост с над 174 благи в час (280 км/ч), с цел да стане най-бързият човек на велосипед по време на Елвингтън Еърфийлд в Северен Йоркшър.
Кемпбъл организира опита в събота, употребявайки особено построено колело на стойност 15 000 паунда, което бе издърпано на скорост от Порше Кайен, преди да бъде освободено на пистата, позволявайки на колоездача да счупи върха от набраната инерция. Отчетено бе време от 174.33 благи в час, откакто мина през 200-метровата скоростна права, подобрявайки предходното най-хубаво достижение на холандеца Фред Ромпелберг от 166.9 благи в час през 1995.
Кемпбъл, който работи като проектант в Есекс, съобщи, че идващото предизвикателство ще бъде да доближи 220 благи в час идната година на дългата шест благи писта на Боневил Солт Флатс в Юта.
„ Искаме да бъдем първият тим, който минава над 200 благи в час. Истината е, че може да минем и границата от 220. Смятаме, че може да бъдем свръхзвукови…разполагаме с колелото, отбора, преглеждаме вариантите с колата, тъй че дано го създадем “, показа британецът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР