Британският физик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст, съобщи The

...
Британският физик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст, съобщи The
Коментари Харесай

Почина жив пророк: Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг вече не е на Земята, чиято гибел предсказа многократно

Британският физик Стивън Хокинг умря на 76-годишна възраст, заяви The Guardian. Тази информация е доказана от фамилията му.

" Ние сме надълбоко натъжени от кончината на татко ни ", оповестиха децата на Хокинг - Люси, Робърт и Тим.

Хокинг получи международна популярност откакто през април 1988 година бе оповестена неговата научнопопулярна книга " Кратка история на времето ". Преведена е на десетки езици и е оповестено в общ размер от повече от 10 милиона екземпляра. Ученият обръща огромно внимание и на такива настоящи проблеми за човечеството като световното стопляне, положението на околната среда и общественото неравноправие.

Основната научна активност на Хокинг е обвързвана с описанието на излъчването на черна дупка. Той изрича хипотезата, че черните дупки с дребна маса губят сила, излъчвайки в своя небосвод и в последна сметка " умират ".

Физикът прекарва по-голямата част от живота си в инвалидна количка. Симптомите на амиотрофичната латерална склероза, която след това води до парализа, стартира да се демонстрира в Хокинг при започване на 60-те години, когато е бил на възраст над 20 години.

Превод и редакция: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР