Британският физик Стивън Хокинг, който почина миналата седмица на 76

...
Британският физик Стивън Хокинг, който почина миналата седмица на 76
Коментари Харесай

Стивън Хокинг ще бъде погребан до Нютон и Дарвин

Британският физик Стивън Хокинг, който умря предходната седмица на 76 години, ще бъде заровен до някои от най-прочутите имена в международната просвета като сър Исак Нютон и Чарлз Дарвин. Това удостовери Уестминстърското абатство, където лежат тленните остатъци и на 17 монарси и някои от най-важните фигури в английската история.

По-късно тази година в абатството в центъра на Лондон ще бъде отслужена благодарствена молитва в памет на най-популярния академик от нашите дни. Тогава ще бъдат положени и останките на Хокинг като демонстрация на изключителна чест и респект към индивида, който на 21 години стартира да страда от деградация на периферната нервна система, довела го до съвсем цялостна парализа. Това не му попречи да изследва комплицирани тематики като възникването на вселената и естеството на черните дупки и времето.

Някои сочат, че той не е лауреат на Нобелова премия и че е по-скоро доста ловък популяризатор на комплицирани за пояснение теории. Но от Уестминстърското абатство споделяха, че " е изцяло уместно останките на професор Стивън Хокинг да бъде заровени тук, покрай забележителните му сътрудници учени ".

Нютон е заровен в абатството през 1727 година, а покрай него е положен и Дарвин през 1882 година

Последните огромни откриватели, на които е оказана такава чест, са Ърнест Ръдърфорд, един от пионерите в нуклеарната физика, през 1937 година, и Джоузеф Джон Томпсън, откривателят на електроните, през 1940 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР