Британския производител Jaguar Land Rover подготвя технолоия за пречистване въздуха

...
Британския производител Jaguar Land Rover подготвя технолоия за пречистване въздуха
Коментари Харесай

Нова технология на Jaguar Land Rover убива вирусите в автомобила

Британския производител Jaguar Land Rover приготвя технолоия за филтриране въздуха в купето на автомобила, която потвърдено убива вируси и бактерии във въздуха до 97%. Тези резултати са реализирани посредством редица лабораторни проби.
Прототипната система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) употребява технологията Nanoe™ X на Panasonic за инхибиране на нездравословните бактерии и вируси и ще спомогне за по-добра отбрана на возещите се в моделите на Jaguar и Land Rover.
 Ягуар атакува Грета Тунберг " Ягуар " атакува Грета Тунберг
" Грета Тунберг e популистка, единствено подлага на критика, само че не предлага решения ", съобщи Ралф Спет, който е изпълнителен шеф на Jaguar Land Rov...
В плана компанията си партнира Perfectus Biomed Ltd, водеща лаборатория по микробиология и вирусология, която организира лабораторен тест. Той е предопределен да симулира вентилационна система на автомобил в режим на рециркулация в границите на 30-минутен цикъл. Независимото проучване сподели, че вирусите и бактериите са намалели с цели 97%.


Иновативната технология е тествана и върху новия ковид, като това е направено от Texcell - световна изследователска организация, профилирана във вирусно тестване и имунопрофилиране, и е една от лабораториите в света с позволение за тестване против новия ковид. Установено е, че повече от 99,99% от вируса е инхибиран по време на двучасовия лабораторен тест..
За да обезпечи интензивно филтриране на въздуха, технологията Nanoe™ X - 10 пъти по-ефективна от предшественика си Nanoe™ - употребява високо напрежение, с цел да сътвори трилиони хидроксилни (OH) радикали, обгърнати във водни молекули с наноразмери. Тези радикали OH денатурират протеините на вируса и бактериите, като оказват помощ за прекъсване на растежа им. OH-радикалите дезодорират и инхибират алергените по сходен метод, с цел да основат по-чиста въздушна среда в купето на автомобила.
Резултатите от експериментта ще разрешат на Jaguar Land Rover да предложи идващото потомство усъвършенствана дестилация на въздуха в купето. Моделите в гамата на Jaguar, в това число новия напълно електрически SUV Jaguar I-PACE, както и гамата на Land Rover - в това число Discovery и Range Rover Evoque, сега оферират технология Nanoe™ и дестилация PM2.5. Предлага се и новаторска функционалност за авансово кондициониране, тъй че клиентите да могат да задействат системата, преди да се качат в автомобила.
 „ Медальон “ прочиства въздуха от коронавируси „ Медальон “ прочиства въздуха от коронавируси
Специалисти от дребната френска компания „ Москитофри “ сътвориха дребен уред, кадърен да очиства въздуха от коронавиру...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР