Британските вестници рисуват в днешните си броеве мрачна картина за

...
Британските вестници рисуват в днешните си броеве мрачна картина за
Коментари Харесай

Британската преса: Играта за Джонсън приключи

Британските вестници рисуват в днешните си броеве мрачна картина за премиера Борис Джонсън, който се сблъсква с най-голямата рецесия на мандата си, откакто финансовият министър Риши Сунак и здравният - Саджид Джавид подадоха оставки.

" Играта завърши ", написа в. " Таймс " и акцентира, че " е неправилно ", че Джонсън към момента е вкопчен във властта, защото той " изгуби доверието на партията си и на страната ".

" Немислимо е Джонсън, който не съумя да си подсигурява поддръжката на 148 депутати при вота на съмнение предишния месец, да възвърне престижа си, с цел да бъде водачът, от който страната се нуждае в изискванията на остра национална рецесия ", отбелязва " Таймс ".

Бившият министър на опазването на здравето Джереми Хънт и министърът на защитата Бен Уолъс са спрягани за вероятни приемници на Джонсън, написа в публикация в " Таймс " журналистът Иън Мартин.

Борис Джонсън би трябвало да подаде оставка, тъй като другояче рискува " да повлече със себе си партията и държавното управление ", написа за " Дейли телеграф " някогашният министър по въпросите на Брекзит Дейвид Фрост.

" Останалите министри в държавно управление би трябвало в този момент да се замислят дали в действителност са задоволени от посоката, в която се върви понастоящем ", приканва Фрост.

Журналистът от " Дейли мейл " Стивън Глоувър показва възхищението си от Джонсън и го разказва като " извънреден политик, който превъзхожда съвсем всички останали членове на държавното управление ". Джонсън ще бъде уважаван за това, че осъществя Брекзит, акцентира Глоувър. " Въпреки всичко, което се случи, и макар достиженията си обаче Джонсън наподобява е жертван като министър председател ", заключава журналистът.

Единственият въпрос, който остава без отговор, е по какъв метод и по кое време тъкмо ще си тръгне Джонсън от премиерския пост, написа за в. " Гардиън " журналистката Поли Тойнби.

" Малцина са тези, които чакат той да се яви на идващите избори ", акцентира Тойнби.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР