Британските медици са изучили състоянието на сърцето и на съдовете

...
Британските медици са изучили състоянието на сърцето и на съдовете
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът може да предизвика хронични проблеми в работата на сърцето

Британските медици са изучили положението на сърцето и на съдовете на към 1500 поданици на Лондон, прекарали в най-тежка форма COVID-19, и открили увреждания на сърцето при половината от тях и исхемия при 25 %, написа сп. " Юръпиън харт джърнъл ".

" Нашите наблюдения откриха, че доста постоянно сърдечният мускул на тези пациенти е бил повреден. Снимките демонстрираха, че това е реалност, даже 1-2 месеца след оздравяването им. Най-тежките нарушавания от този тип могат да усилят риска от сърдечна непълнота ", съобщи една от авторките на изследването Мариана Фонтана от лондонския " Юнивърсити колидж ".

Проф. Фонтана и нейните сътрудници получили първите сведения за това какъв брой постоянно пораждат другите форми на увреждания на тъканта на сърцето при най-тежко болните от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те били попаднали в реанимации в лондонски клиники в първата половина на предходната година. Пациентите се нуждаели освен от механична вентилация на белите дробове, само че техните организми изработвали огромни количества тропонин. Това е белтък, чиито насъбрани молекули в кръвта приказват за появяването на съществени проблеми в кръвоносните съдове и сърцето.

Тропонинът при ковид ните заболели се считаше като демонстрация на пробив в имунитета и с развиването на възпаления.

Британските медици ревизирали дали е по този начин, като създали поредност от фотоси от скенери на сърцето на пациентите незабавно след оздравяването им. После още на два пъти - един и два месеца след изписването им от болница. Анализът от фотографиите потвърдил, че при повече от половината от случаите, изработването на тропонин било свързани с директни и доста съществени увреждания на миокарда. А при 25 % от болните били следени признаци на исхемия на сърдечния мускул.

Британското проучване откри, че ковид ът може да провокира хронични проблеми в работата на сърцето, в това число и сърдечна непълнота, в случай че сходни следи от инфекцията не изчезнат след неколкомесечна рехабилитация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР