Британските медии показаха първите снимки на новата суперяхта на Роман

...
Британските медии показаха първите снимки на новата суперяхта на Роман
Коментари Харесай

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда

Британските медии демонстрираха първите фотоси на новата суперяхта на Роман Абрамович. „ Соларис “, който коства 430 милиона паунда, ще бъде нещо невиждано измежду частните плавателни съдове.

Яхтата е с дължина от 140 метра и разполага с осем палуби и хеликоптерна площадка. Още не е приключена, само че към този момент се намира на сухия док в Бремерхавен (Германия).

Това значи, че скоро се чака да бъде пусната на вода. До момента първокласната лодка се строеше в специфична постройка, която по размери е по-голяма от Бъкингамския замък. Очаква се първите проби на плавателния съд да бъдат през лятото.

Яхтата разполага с 48 каюти, в които може да бъдат настанени 38 пасажери и 60-членен екипаж. Плавателният съд ще има водоизместимост от 11 тона и ще разрива скорост от 18 възела (малко повече от 33 км/ч), която ще бъде обезпечавана от два електродвигателя.
 Роман Абрамович с облага за 430 млн. паунда
Сред предлаганите улеснения са плувен басейн, външен бар, джакузи и спа зона. Всичкият останал разкош, на който ще се радва 54-годишният съветски паралия са изцяло секретни.

„ Детайлите се пазят в загадка, само че ще бъде нещо невиждано. Когато бъде пусната на вода по-късно през годината, „ Соларис “ с лекост ще завоюва премията за яхта на годината “, твърди източник на в. „ Сън “.

Това ще бъде втора яхта в сбирката на Абрамович. Преди повече от 10 години притежателят на Челси се снабди с „ Еклипс “ против 475 милиона паунда, която тогава беше най-голямата частна яхта в света.
 Роман Абрамович с облага за 430 млн. паунда

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР