Британските лейбъристи остават неутрални при следващ референдум за Брекзит. Това

Британските лейбъристи остават неутрални при следващ референдум за Брекзит. Това ...

Корбин неутрален при следващ референдум за Брекзит.


Британските лейбъристи остават неутрални при следващ референдум за Брекзит. Това е позицията им, ако спечелят вота на 12 декември.

Това заяви лидерът Джереми Корбин пред BBC в предаване, в което участваха основните британски лидери.

След Корбин участваха още лидерът на Шотландската национална партия Никола Стърджън, лидерът на либералдемократите Джо Суинсън и премиерът Борис Джонсън.
Корбин с "радикален и амбициозен" социалистически план за Великобритания
Корбин с "радикален и амбициозен" социалистически план за Великобритания

Предвижда поголовна национализация на инфраструктурата

Позицията на Корбин обаче може да отблъсне както неговите привърженици, така и подкрепящите членството на Кралството в Европейския съюз.

По-рано, Корбин представи предизборната програма на опозиционната си партия, излагайки "радикалните" си планове за преобразуване на Великобритания с повишаване на заплащането в публичния сектор, по-високи данъци за компаниите и поголовна национализация на инфраструктурата, съобщава "Ройтерс".

Британските гласоподаватели са изправени пред отчетлив избор на парламентарните избори на 12 декември: планът на Корбин за социалистическа Великобритания, включващ масова национализация и безплатни публични услуги, или стремежа на премиера Борис Джонсън да осъществи Брекзит в рамките на месеци и да изгради "динамична пазарна икономика".
Брекзит и отношенията със САЩ в първия дебат Корбин-Джонсън
Брекзит и отношенията със САЩ в първия дебат Корбин-Джонсън

Първи телевизионен сблъсък преди вота на 12 декември

Повечето допитвания поставят Консервативната партия на челно място, но малцина са в състояние или желаят да предскажат победителя в изборите.

Източник: news.bg