Британските кралски ботанически градини в Лондон, известна също като Kew

...
Британските кралски ботанически градини в Лондон, известна също като Kew
Коментари Харесай

Британските кралски ботанически градини имат най-голямата колекция от живи растения в света

Британските кралски ботанически градини в Лондон, известна също като Kew Gardens, влезе в Книгата на върховете на Гинес за най-голямата сбирка от живи растения в света, заяви Би Би Си.

Лондонският дендрариум (ботаническа сбирка, формирана извънредно от дървета – бел. прев.) през 2019 година е имал 16 900 неповторими растителни типа. В днешно време сбирката на Кралските ботанически градиние още по-впечатляваща. Това прави Kew Gardens притежател на „ най-разнообразната сбирка от жива флора в ботаническа градина, ситуирана на една територия “, съгласно представители на Книгата на върховете на Гинес.



„ Ние сме разчувствани, че на нас принадлежи върха за най-голяма сбирка от живи растения “, сподели Ричард Барли, шеф по градинарството в Кралската ботаническа градина, пред Би Би Си.

В същото време администрацията на Kew Gardens чака броят на растенията да се усили доста.

Кралските ботанически градини имат и най-голямото вместилище за семена в света. Разположена в Уейкхърст, Западен Съсекс, Millennium Seed Bank съдържа над 2,4 милиарда семена от близо 40 000 растителни типа.



Основани през 1759 година, Кралските ботанически градини са приети в целия свят като център за проучване на растителното многообразие. Те са включени в листата на ЮНЕСКО за международно завещание през 2003 година Градините от 132 хектара се намират в югозападен Лондон и са дом на доста редки представители на флората. Например, amorphophallus titanic е публично най-високото и миризливо растение в света. На територията на градините се намират още Палмовата къща, Оранжерията и Пагодата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР