Британските депутати гласуваха вчера да поемат контрола върху процеса по

...
Британските депутати гласуваха вчера да поемат контрола върху процеса по
Коментари Харесай

Британските депутати поемат контрола върху Брекзит за един ден 

Британските депутати гласоподаваха през вчерашния ден да поемат контрола върху процеса по излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз за един ден, с цел да опитат да намерят различен път към Брекзит, заяви Ройтерс.

Поправката, импортирана от депутата реакционер Оливър Летуин, постанова смяна в разпоредбите на съвещанието на Народното събрание в сряда, с цел да се даде време за гласоподаване за разнообразни разновидности за Брекзит.

Поправката бе призната с 329 против 202 гласа и ще разреши в сряда да бъде проведена серия от гласувания, в това число за оставане в единния пазар, за нов референдум и даже за анулация на излизането от Европейски Съюз, уточни Франс прес.

Този избор бе нов удар за министър-председателката Тереза Мей, която пробва да откри поддръжка за приемане на съглашението за излизане, което контракти с Брюксел и което бе отхвърлено два пъти от депутатите.

Това демонстрира доколко Мей е изгубила престижа си, макар че по думите ѝ държавното управление не е задължено да се съобрази с резултатите от тези така наречен "указателни " гласувания, означи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР