Британски учени по случайност откриха нов вид клетка, която убива

...
Британски учени по случайност откриха нов вид клетка, която убива
Коментари Харесай

Голям пробив в борбата с рака!

 Британски учени по случайност откриха нов тип клетка, която убива множеството ракови формирания. Новото изобретение може да е се окаже голям пробив в опитите за разкриване на повсеместен лек за битка с рака, написа английското издание " Телеграф ". Учените от университета в Кардиф анализирали банка с кръв, като се опитвали да открият бели кръвни телца в нея. Вместо това те разкрили напълно нов тип " Т – клетка “, която употребява малко образувание, сходно на кука, с цел да се закача за ракови кафези, като освен това пренебрегва здравите такива, предава " Фокус ".

В лабораторни условия бели кръвни телца, " снабдени “ с такова образувание, са успявали да убият ракови кафези от голям брой органи, в това число дробове, кръв, кости и бъбреци. Според професор Андрю Сийуел, началник на проучването, и специалист по подобен вид кафези от медицинския университет в Кардиф, това изобретение може да се употребява за основаването на повсеместен лек, който да лекува редица типове рак.

" Това е доста мотивираща находка, никой не знаеше, че такива кафези въобще съществуват “, съобщи той пред вестника. " Това изобретение основава опция за основаването на " общо “ лекарство за рак, една Т-клетка, която може да унищожава доста разнообразни типове рак (…). До този миг никой не предполагаше, че това въобще може да е допустимо “, добави той.

Попитан дали съществуването на такива кафези и инцидентното им разкриване в елементарна банка с кръв значи, че има човек в Уелс, който на процедура е " ваксиниран “ от рак, той съобщи, че това е напълно допустимо. " Това е бяло кръвно телце, което може да е доста рядко, или пък доста хора да имат такива, само че те да не работят по този метод по някаква причина. Засега просто не знаем “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР