Британски специалисти напомнят, че ако реагираме на симптомите на настинката

...
Британски специалисти напомнят, че ако реагираме на симптомите на настинката
Коментари Харесай

Как да се справим с настинката и грипа за 24 часа?

Британски експерти припомнят, че в случай че реагираме на признаците на настинката и грипа незабавно с появяването им, те може даже да не доближат до синусите ни, заяви в. " Мирър ".

Проф. Рон Екълс от университета в Кардиф предлага на настиналите да стартират деня с парещ душ, тъй като парата освобождава секретите в носа и оказва помощ да бъдат почистени синусите.

Топлата вода облекчава и болката в мускулите. След това е добре да наблегнем на вит. С в закуската - с портокали или киви, или горски плодове в овесени ядки.

За страдание на феновете на кафето и чая, те по никакъв начин не са целесъобразни при простуда. Според диетоложката Аманда Урсел кофеинът в тях още повече дехидратира организма.

По-подходящ за настиналите е портокаловият сок. Полезни са и инхалаторите със соли - те облекчават и кашлицата, и кихането. Общопрактикуващата лекарка доктор Сара Брюър предлага настиналият да си остане вкъщи на топло.

" Ако носът е леден, имунната система не работи добре и човек е по-податлив на болести. Оставането в къщи също лимитира разпространението на болестта. Ако би трябвало да излезете, носете шал пред носа, с цел да е на топло. Ако е належащо, използвайте овлажняващ спрей за нос ", поучава тя.

" Всички се сещаме за чорба, когато ни втриса. Тази традиция не е единствено старешки цяр. Супата освен е топла и хранителна. Тя покачва тонуса ", подсети оториноларингологът Адам Фрош.

Той предлага и доста течности против чувството за сухота в гърлото, когато падат температурите. Алкохолът дехидратира още повече, по тази причина е добре да се заобикаля известно време.

Аманда Урсел предлага също ядките, тъй като те съдържат селен, който ускорява имунната система. Вечерта е добре човек да похапне къри или друга налютваща храна. Острите подправки нервират лигавицата на носа и той по-лесно се почиства. Така незабавно ще се почувстваме по-добре./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР