Британски изтребители са излетели под тревога от румънската военновъздушна база

...
Британски изтребители са излетели под тревога от румънската военновъздушна база
Коментари Харесай

Британски изтребители излетяха под тревога заради руски самолети над Черно море

Британски изтребители са изхвърчали под паника от румънската военновъздушна база " Михаил Когълничану " на 13 август, с цел да съпроводят съветски самолети над Черно море, съобщиха ТАСС и Българска телеграфна агенция, цитирайки представител на кралските военновъздушни сили.

" Можем да потвърдим, че два основани в Румъния изтребителя " Тайфун " на кралските военновъздушни сили излетяха на 13 август в отговор на дейности на съветски самолети, извършващи полети към въздушното пространство на НАТО над Черно море ", съобщи представителят на английските Военновъздушни сили. Той добави, че изтребителите са следили самолетите от разстояние, само че не е имало образно прехващане.

От съветското министерство на защитата оповестиха, че по време на учението е видян аероплан на НАТО на 30 км от съветските машини.

Самолетът на НАТО не е направил никакви маневри, не се е отклонил от маршрута си и не се е приближавал до съветските аероплан, допълниха от ведомството.

За последния до момента случай на съпровождане на съветски аероплан (бомбардировач Су-24) от английски самолети беше обявено на 26 юли.

През април тази година в румънската военновъздушна база " Михаил Когълничану " дойдоха четири английски изтребителя. Сред дилемите им се включва наблюдаване на въздушното пространство на източния фланг на НАТО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР