Британската централизирана система за прием във висшите училища взе безпрецедентно

...
Британската централизирана система за прием във висшите училища взе безпрецедентно
Коментари Харесай

Безпрецедентно решение! Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

Британската централизирана система за банкет във висшите учебни заведения взе невиждано решение да удължи периода за кандидатстване до 29 януари поради пандемията. Така към нормалния период – 15 януари, се прибавят нови две седмици, от които кандидат-студентите могат да се възползват.

Университетите на Острова са почнали извънредно рано кандидат-студентската акция – още при започване на септември, там се кандидатства по-рано от останалите страни, разясни пред БНР Стефка Златева, управител „ Университети в чужбина “ на план „ Световно обучение ". По думите ѝ това удължение е „ добре пристигнало за всички, които към момента не са решили и обмислят да аплайват там “.

Решението за удължение на периода е взето след следващия локдаун във Англия, както и поради отсрочване на матурите на зрелостниците там. Няма смяна в университетските условия за типа на документите, които се показват за кандидатстване в снадки период – оценка от учебно заведение, мотивационно писмо, езиков документ.

За да се кандидатства за виза лицето към този момент би трябвало да е публично признато в университета, посочи Стефка Златева в предаването „ Преди всички “. Новото е спомагателна здравна застраховка, която ще бъде годишна и ще дава достъп до здравно обслужване на бъдещите студенти във Англия.

Вече близо една трета от английските университети са удостоверили, че замразяват и резервират финансовите условия за студенти от Европейския съюз, заяви Златева. Таксата за образование при тях остава към 9 250 английски лири годишно за целия интервал на образование. Тя разяснява, че това е много съществено финансово облекчение на фона на общоприетата такса за интернационалните студенти от порядъка на 18-20 хиляди паунда.

Голяма част от университетите на Острова са почнали да оферират и много гъвкави условия във връзка с общежитията за студентите, които към този момент се образоват, означи още Стефка Златева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР