Британската рок-група Юрая Хийп е записала нов албум, който ще

...
Британската рок-група Юрая Хийп е записала нов албум, който ще
Коментари Харесай

„Юрая Хийп” записа нов албум

Британската рок-група " Юрая Хийп " е записала нов албум, който ще донесе няколко изненади за феновете, заяви в изявление за ТАСС Мик Бокс, съосновател и водещ китарист на групата, която през 2020 година означи половин век от издаването на дебютния си албум.

" Записахме албума в британското " Чапъл стюдиос " в Линкълншър, където направихме и предходния ( " Living the Dream " през 2018 г.). Целият развой ни лиши 17-18 дни. Беше необикновено. Бяхме заели студиото за три седмици, само че не използвахме цялото това време, тъй като успяхме да свършим работата ", описа той.

Предстои одобряване на дизайна на обложката и избор на заглавие на албума. Бокс не загатва даже работно заглавие на тавата и акцентира, че това постоянно е комплицирана задача, тъй като е нужно единодушието на музикантите и на продуцента, само че посочи, че има лист с разновидности на заглавието.

Все още не е известно и по кое време ще бъде публикуван албумът. " Още е рано. Ние самите не знаем. Песните са подготвени и в случай че зависеше единствено от нас, щяхме да пуснем албума още на следващия ден. Но звукозаписната компания си има свои съображения и ще го пусне, когато реши ", сподели той.

Бокс сподели, че поради пандемията и излизането на Англия от Европейски Съюз турнетата на групата в Европа са мощно затруднени.

За една година починаха трима от някогашните членове на " Юрая Хийп ". През септември м.г. си отиде барабанистът Лий Кърслейк , а през ноември - и кийбордистът Кен Хенсли . На 29 юни тази година умря някогашният вокалист Джон Лоутън , който постоянно посещаваше България. Той бе участник в многочислени културни прояви, измежду които рок фестивала в Каварна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР